У «Мультиплексі» тепер можна переглянути фотороботи Дмитра Білоуса та Михайла Лукашука

среда, 28 августа 2013 г.

З моменту свого заснування, кінотеатр «Мультиплекс», який розміщується на другому поверсі ТРЦ «Оазис», став одним з улюблених місць для відпочинку хмельничан. Для приємного проводження часу та перегляду фільмів тут створені усі умови. Проте зараз, «Мультиплекс» має усі шанси стати не тільки осередком кіномистецтва, але ще й фотографії. На території холу кінотеатру періодично проводиться відкриття виставок місцевих фотографів. Нещодавно «Інформаційний Хмельницький» повідомляв про відкриття фотовиставки Вероніки Нечепорук, а тепер прийшов час більш детально розповісти про «Своєрідне бачення» фотографії, представлене Дмитром Білоусом та Михайлом Лукашуком. Відкриття їхньої фотовиставки відбулося 23 серпня 2013 року о 15 годині. Автор блогу мала змогу дізнатися більше подробиць щодо організації самої виставки у фотографів, і найцікавішими подробицями вирішила поділитися зі своїми читачами:

Інформаційний Хмельницький: Як у двох різних людей з’явилася ідея проведення спільної фотовиставки?
Михайло Лукашук: З самого початку ідею підкинув Дмитро, він запропонував створити такий проект. Сказав, що у нього є декілька хороших ідей, але він сам не знає, чи впорається. Ми вирішили створити проект 50 на 50 власними зусиллями.
Дмитро Білоус: За період творчої діяльності я бачив багато виставок. І от у мене виникла ідея зробити щось у стилі Fashion, проте, щоб не було чогось банального.
Інформаційний Хмельницький: Які роботи були відібрані на фотовиставку? Їх поєднує єдиний жанр?
Дмитро Білоус: «Своєрідне бачення» представляє далеко не всі наші роботи. Ми збиралися, радилися, відбирали найкращі. Усі інші вирішили не демонструвати відвідувачам. Серед представлених робіт є ті, що виконані у стилі Fashion, є більш художні фотографії.
Інформаційний Хмельницький: Яким був шлях від початку заняття фотографією до першої фотовиставки?
Дмитро Білоус: Я займався фотографуванням з класу одинадцятого. Тоді фотографував звичайної «мильницею». Це було приблизно п’ять років назад.
Михайло Лукашук: В мене, в принципі, аналогічна ситуація. В 10-11 класі мені подарували звичайний простий фотоапарат. Тоді подобалось фотографувати пейзажі, робити більш природні кадри. Потім вирішив підвищити рівень, придбав дзеркальну камеру, і все пішло поїхало. І от зараз ми наважилися на виставку.
Інформаційний Хмельницький: Які емоції переповнюють перед її відкриттям?
Михайло Лукашук: Емоції виключно позитивні. Чекаємо професійних фотографів нашого міста, щоб почути можливо критику чи похвалу.
Інформаційний Хмельницький: Когось спеціально запрошували?
Михайло Лукашук: Так, запросили багато фотографів. Діма запросив своїх друзів, я своїх, сподіваємося, що все буде добре.
Інформаційний Хмельницький: Організації цієї виставки передувала участь у фотоконкурсах?
Михайло Лукашук: Так, це був і «Хмельницькому крізь об’єктив», і макроконкурс, який проводився взимку.
Дмитро Білоус: Багато конкурсів, я не всі пам’ятаю. Це «Молоде обличчя України», «Хмельницький крізь об’єктив», а також конкурс, що присвячений макрофотографії.
Інформаційний Хмельницький: Чи часто до вас звертаються дівчата, які бачать, як ви фотографуєте інших, і хочуть повторити їх досвід?
Дмитро Білоус: Ні. Але я саме шукаю виразних людей для того, щоб реалізувати свої творчі ідеї.
У такий важливий момент прийшли підтримати фотографів їхні друзі та знайомі, які стали свідками творчого розвитку. Що вони думають з приводу «Своєрідного бачення»?
Олександр: «Доволі таки гарні фотки. Сам я фотографією не дуже захоплююся, але прийшов подивитися на моделей, на роботу фотографів. Це все на високому рівні зроблено, досить цікаво».

Марина: «Я знайома з Дмитром декілька років, коли побачила оголошення про організацію виставки, вирішила завітати та поглянути на прогрес. Кілька років тому я бачила початкові роботи, перші кроки, зроблені у цьому напрямку, а зараз бачу дуже великий стрибок. В мене враження виключно позитивні. Дуже рада за нього».

«Інформаційному Хмельницькому» залишається лише нагадати читачам народну мудрість: краще один раз побачити, ніж десять раз почути, чи, в даному випадку, прочитати у блозі! Завітайте до приміщення «Мультиплексу» до початку другої декади вересня та складіть власну думку про сучасне фотомистецтво!
Share this article :

1 комментарий:

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Alina Vozna. Photography and impressions - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger