«Код історії» Дмитра Стецька

понедельник, 2 сентября 2013 г.

Настання осені активізує культурне життя нашого міста. Літній період був обмежений кількістю визначних подій, серед яких можна виділити виступ львівського гурту «Illusions», фотовиставку одеситки Ірини Роїк та Вероніки Нечепорук, а також незабутній англомовний моноспектакль «Hope» у виконанні Пітера Милошевскі. З приближенням вересня, Хмельницький обласний художній музей підготував подарунок усім поціновувачам історичного живопису, презентувавши виставку «Код історії» Дмитра Стецька. Її урочисте відкриття відбулося 22 серпня 2013 року о 16:00.

Привітати автора завітала велика кількість людей. Треба відати належне організації масштабної події – це було дійсно яскраво та цікаво! З самого початку, створити незабутню атмосферу допомогли натхненні пісні у виконанні Віктора Шайди. Розповідь про творчість митця для багатьох була пізнавальною, адже на території музею зібралися не тільки мистецтвознавці, а й ті, хто тільки відкриває для себе цю галузь. Відкриття виставки присвячено 22-й річниці Незалежної України не випадково - в основі діяльності Дмитра Стецька знаходиться вивчення культури та історії країни. В цей день про його творчість, мало змогу говорити багато людей. Куратор виставки Лариса Чернова зазначила про взаємозв'язок творчості автора та тисячолітньої історії, народний художник України Микола Мазур розповів про важливість трьох головних питань у діяльності кожної людини: «Що?», «Навіщо?», «Як?» і зазначив, що на них Дмитро Стецько на протязі усього життя відповідає досконало.


Автор блогу «Інформаційний Хмельницький» мала змогу задати декілька питань визначному художнику і дізнатися його враження від нашого міста. Хмельницький – це цікаве місто, з гарними і щирими людьми. А з визначних місць художник виділив вул. Проскурівську, на території якої є кафе з дуже смачною та ароматною кавою.

Якщо вам подобається історичний живопис, про ви не змогли потрапити на відкриття – не сумуйте! Експозиція буде діяти ще на протязі декількох тижнів до 20 вересня. Вартість вхідного квитка до музею для дітей дошкільного віку складає 2 грн; для учнів та студентів - 3 грн; для дорослих - 5 грн.
Share this article :

0 коммент.:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Alina Vozna. Photography and impressions - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger