Гурт “Ладовиці” завітав на презентацію поетичної збірки Неоніли Яніцької

пятница, 1 ноября 2013 г.

Гучні оплески лунали на честь Неоніли Яніцької під час презентації чергової поетичної збірки у приміщенні Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва 29 жовтня 2013 року. Подільська поетеса назвала свою шосту книгу «На розп’ятті вітрів». Підтримати автора завітали друзі, колеги, знайомі та усі ті, кому не байдужа творчість Неоніли Яніцької. На урочистому заході декламували вірші та виконували класичні музичні твори, влаштовуючи свято для усіх поціновувачів прекрасного. Кожен вірш письменниці – це справжня та щира історія, яку відрізняє душевність та неповторність.
Неоніла Яніцька підписує збірки

Поетична збірка «На розп’ятті вітрів» відноситься до серії «Золота ліра Поділля» - нового проекту видань, ініційованого Управлінням культури, національностей та релігій Хмельницької обласної державної адміністрації. Збірка складається з 6 тематичних розділів.
Неоніла Яніцька може пишатися своєю творчою біографією. Вона випускниця факультету журналістики Львівського державного університету ім. І. Франка, працювала у багатьох друкованих виданнях та засобах масової інформації Західного регіону. На даний час є редактором газети «Хмельницький партнер». Вона друкувалась на сторінках журналів «Жінка», «Україна», «Склянка часу», у газеті «Літературна Україна». Переможець всеукраїнського конкурсу поетів журналу «Дніпро». Неоніла Яніцька написала слова до пісні «Вишиванка», яку успішно виконує Олена Івасюк.
Автор збірки подякувала всім друзям та колегам, які прийшли її підтримати, особливо Автанділу Гігаурі, який ілюстрував її збірку та допоміг поєднати два світи – художній та поетичний, в єдиній книжці. З такою значною подією у творчому розвитку вітав Голова обласної спілки «Конгресу літераторів України» Володимир Анатолійович Захарів, зазначивши, що така поезія впливає на душу кожного читача.
Справжнім подарунком став виступ гурту «Ладовиці», який завітав, щоб привітати подільську поетесу і виконав декілька пісень. Вже зовсім скоро можна буде вітати сам гурт з випуском нового альбому – презентація запланована на 7 листопада. До альбому увійдуть колядки, духовні псалми та стародавні співи.
Гурт "Ладовиці"
Особисто поспілкуватися з Неонілою Яніцькою вдалося також автору «Інформаційного Хмельницького», та почути спогади про написання перших віршів у минулому і творчу діяльність в теперішньому: «Перший вірш загалом був створений в класі третьому. А перший вірш про кохання написаний на перших курсах університету. Ця збірка «На розп’ятті вітрів» створена за 4-5 років. Що є для мене показником вдалого вірша? Це, коли я напишу вірш, потім повертаюсь до нього через 2-3 тижні, читаю його, і думаю, що це гарно написано. Читаю і розумію, що якби я писала, я б хотіла саме так. Дивлюсь на дати, та розумію, що це мій вірш.»
Хочеться ще раз привітати Неонілу Яніцьку з випуском чергової поетичної збірки та побажати нових творчих успіхів. Постійного натхнення та нових читачів та поціновувачів творчості.
Share this article :

0 коммент.:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Alina Vozna. Photography and impressions - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger