«Студентський IT-десант»: проходження практики у бібліотеках міста

суббота, 6 июля 2013 г.

У червні 2013 року студенти ХНУ прийняли участь у проекті «Студентський IT-десант». Його сенс полягає у надані студентам факультету програмування та комп’ютерних і телекомунікаційних систем можливості застосування отриманих теоретичних знань у житті та здійснити проходження практики у центральній бібліотеці Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи.
Декілька бібліотек системи завдяки програмі «Бібліоміст» вже певний час надають послуги по здійсненню вільного доступу до мережі Інтернет. Щоденно бібліотеки відвідує велика кількість користувачів, які прагнуть покращити свої навички користування персональним комп’ютером. Вони потребують отримання більш ширшого спектру знань – і завдяки студентам, що навчаються за напрямком інформатика та прикладна математика, це стає можливим. Кожна із сторін отримує саме те, що їй потрібно. Студенти можуть застосовувати свої знання та отримати базу для проходження практики. У користувачів бібліотеки з’являються порадники, котрі добре орієнтуються у новітніх комп’ютерних технологіях.
По завершенні надання нової послуги можна підбити певні підсумки щодо проведеної роботи:
-Користувачі отримали змогу поглибити знання і вміння користуватися мережею Інтернет;
-Були подоланні певні проблеми у використанні комп’ютерної техніки;
-Працівники бібліотеки-філії розширили свої знання в сфері використання інформаційних технологій;
-Відвідувачі навчилися використовувати Skype, пошукові системи, створювати власну електрону пошту;
-Були оновлені навики користування комп’ютером;
-Молодшим школярам були надані необхідні навички роботи з Інтернетом;
-Користувачі бібліотеки змогли отримати поради щодо створення веб-сайтів, графіків, слайдів та навчилися користуватися онлайн-перекладачами.
Не зважаючи на велику кількість людей, що вільно володіє комп’ютерними та інтернет-технологіями, залишається чимала кількість користувачів, чиї знання та навички потребують вдосконалення. Послуги сучасних бібліотек значно відійшли від стереотипу щодо звичайної видачі книжок на абонемент – тепер можна отримати можливість покращити рівень іноземної мови, ознайомитися з електронними копіями книжок, відвідати тренінги та семінари, а тепер – ще й отримати допомогу від студентів у бібліотеках-філіях.
Share this article :

0 коммент.:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Alina Vozna. Photography and impressions - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger