Юрій Савін зафіксував на фотопапері «Миттєвості життя»

понедельник, 21 октября 2013 г.

Якщо ви завітаєте до початку листопада у Хмельницьку студію-музей фотомистецтва, то зможете побачити досить різнопланові фотографії, представлені фотохудожником з Кам'янець-Подільського Юрієм Савіним. Більша частина його робіт демонструє людські емоції та мальовничі куточки України. Серед більш, як семи десятків робіт, є як і кольорові, так і чорно-білі фотографії.
На фотовиставці представлені фотографії різних жанрів...
...та весь спектр людських емоцій
На відкриття виставки, яке відбулося 17 жовтня о 16:00, завітало чимало відвідувачів. Автор висловив подяку усім, хто допоміг в організації фотовиставки та подякував за те, що у Хмельницькому є студія-музей фотомистецтва, у якій вітчизняні та іноземні митці можуть демонструвати свою творчість.
Відвідувачі музею-студії фотомистецтва розглядають фотографії
З тих пір, як у 2001 році відбулась перша персональна фотовиставка «Миттєвості», пройшло чимало часу, за який фотограф встиг прийняти участь у багатьох фотовиставках та конкурсах. Автору блогу «Інформаційний Хмельницький» випала можливість поспілкуватися з Юрієм Савіним та задати питання відносно виставки.
Аліна Безугла: - Яка кількість фоторобіт представлена на сьогоднішній виставці?
Юрій Савін: - Виставка «Миттєвості життя» об’єднала 73 фотографії, це моя 7 персональна фотовиставка.
Аліна Безугла: - За який період вашої творчої діяльності вони зроблені?
Юрій Савін: - Це роботи, виконані на протязі приблизно п’яти років. Серед них є як і більш давні, так і свіжі фотографії.
Аліна Безугла: - У якому віці ви почали займатися фотографією?
Юрій Савін: - Це почалося ще під час навчання у школі. Потім була перерва, потім знов повернувся до занять.
Аліна Безугла: - Чи є якість поради, які ви можете дати людям, що бажають займатися фотографією та досягти у цьому певних вершин?
Юрій Савін: - Це дивлячись, чого вони взагалі прагнуть досягти. На який творчий рівень претендують. Одразу ж не можна починати знімати весілля, чи друкуватися у журналах. Все робиться поступово.
Аліна Безугла: - Як на ваш погляд, яку роль відіграє у творчому процесі фотозйомки, техніка? Чи можна знімати непрофесійним фотоапаратом?
Юрій Савін: - Звичайно, що так. Фотоапарат виступає посередником між душею людини, тим, як вона бачить світ. Але звісно, свою роль відіграє і якість знімка, яка досягається професійною технікою.
Олександр Савенко отримав «Приз глядацьких симпатій»
Олександр Савенко та Юрій Савін на відкритті "Миттєвостей життя"
Після урочистого відкриття, були підведені підсумки фотоконкурсу «Хмельницький крізь об’єктив» і визначено володаря призу глядацьких симпатій. У голосуванні прийняло участь 260 осіб, з них 88 чоловік віддали свої голоси за фотографії, зроблені Олександром Савенком, який зайняв I місце у номінації «Хмельницький фоторепортер».
Поціновувачам фотомистецтва повідомляємо цікаву інформацію: 6 листопада відкриється ювілейна виставка заслуженого діяча мистецтв України Олександра Олексійовича Соленцова.
Share this article :

2 комментария:

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Alina Vozna. Photography and impressions - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger